42 Yıldır Ebe Olarak Yeni Hayatlara Şahitlik Eden Özgül Çetin

Özgül Çetin: 42 Yıldır Ebelik Yapan Bir Kadının Hikayesi

Gaziantep’in sevgili ebesi Özgül Çetin, 42 yıldır birçok anneye eşlik ediyor ve doğan her bebeğin ilk nefesine tanıklık ediyor.

61 yaşındaki Gaziantepli Özgül Çetin, ebelik tutkusunu ebe kıyafetlerine olan özeniyle keşfetti ve mesleğe 19 yaşında adım attı.

Artık 42 yıldır Gaziantep Cengiz Gökçek Kadın Hastalıkları Hastanesi’nde hizmet veren Çetin, mesleğine olan tutkusunu şu şekilde ifade etti: “Hayatımın aşkı bu meslek, her doğum benim için ayrı bir sevinç kaynağı. Annenin umut dolu bakışları, bebeğin ilk nefesi… Bu duyguyu her doğumda yeniden yaşıyorum.”

Özgül Çetin, farklı anılar ve deneyimlerle dolu olan ebelik kariyeri boyunca birçok doğuma şahitlik ettiğini belirtiyor. En ilginç deneyiminin yeğeninin ev doğumu olduğunu dile getiriyor ve her bebeğe aynı sevgiyle yaklaştığını vurguluyor.

Çetin’in meslek hayatında en büyük mutluluğu ise her doğumla beraber gelen heyecan ve mesleğin kutsallığını bir kez daha hissetmesi. “İlk nefes, bütün yorgunluğumuzu unutturuyor” diyerek mesleğine duyduğu bağlılığı gözler önüne seriyor.

Ebelik mesleğinin gelecek kuşaklara aktarılması gerektiğine inanan Özgül Çetin, 50 yıldan fazla süredir annelerin dualarıyla hizmet vermenin gururunu yaşıyor. Uykusuz nöbetlerde dahi bebeğin doğduğu anın verdiği mutluluğun her yorgunluğu unutturduğunu belirtiyor.

Kaynak: AA / Beyza Nur Eryılmaz – Güncel

Related Posts

Demansa neden olan 15 farklı yaşam tarzı belirlendi

İngiltere’de yapılan bir araştırmada, erken yaşlarda demansa neden olan 15 farklı yaşam tarzı belirlendi.

Kusma, kanama ve karın şişliğiniz varsa dikkat!

Genel Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. Alper Sözütek, dünyada 3’üncü sıklıkta görülen kolorektal kanser vakalarının bölgede 20’li yaşlara kadar indiğine dikkati çekip, “Tuvalet alışkanlığında değişiklik, bulantı, kusma, kanama, karın şişliği gibi durumlar bir anda beliriyorsa ve özellikle 40 yaş üzerindeyseniz; kolorektal kanser ön tanısına sahipsiniz diyebilirim” dedi.

‘Aile Sağlığı Merkezleri depreme hazır mı?’

Aile Sağlığı Merkezlerinin (ASM) depreme dayanıklılığına ilişkin açıklama yapan Birlik ve Dayanışma Sendikası Genel Başkanı Dr. Derya Mengücük, “ASM’leri merkeze alan hiçbir ciddi yeniden yapılandırma çalışması yapılmadı. Bu ihmalin faturası çok ağır olabilir” dedi.

Seyahatte karşılaşabileceğiniz ölümcül risk: Belirtilere dikkat!

Dünya genelinde milyonlarca insanı etkileyen sıtma, özellikle tropikal bölgelerde yeniden yükselişte. Tropikal bölgelerden gelen vakalarda endişe verici bir artış yaşandığını vurgulayan Prof. Dr. Bahadır Ceylan, yüksek ateşle başlayan hastalığın tedavi edilmezse çoklu organ yetmezliği ve ölümle sonuçlanabileceğine dikkat çekti.

Bu belirtiyi hafife almayın! 3 haftayı geçtiyse aman dikkat

Doç. Dr. Hatice Bengü Çobanoğlu, gırtlak kanserlerinin ilk belirtisinin yalnızca ses kısıklığı olabileceğini vurguladı. Doç. Dr. Çobanoğlu, 3 haftadan uzun süren ses kısıklıklarında mutlaka hastaneye başvurulması gerektiğini belirtti.

Yeni zayıflatıcı ilaçlara dikkat! Bilinçsiz kullanımı tedaviye dirençli obeziteye yol açabiliyor!

Obezitenin günümüz ve geleceğin sağlık gündeminin ilk sıralarında yer alan bir durum olacağına dikkat çeken Diyabet Araştırma ve Uygulama Merkezi (DİYAM) Koordinatörü Prof. Dr. M. Temel Yılmaz, obezitenin önlenmesi kadar tedavisine de önem verilmesi gerektiğine dikkat çekti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir