Akbank’tan Depremzedelere Eğitim Desteği: ‘Dönüşümde Gelecek Var’ Projesi Başladı

Akbank, Kahramanmaraş Deprem Bölgesinde Eğitim Projesiyle Dönüşüme Öncülük Ediyor

Akbank, “Dönüşümde Gelecek Var” projeleriyle 6 Şubat depremlerinden etkilenen Kahramanmaraş merkezli bölgede çocuklara daha iyi bir eğitim ortamı ve gençlere mesleki gelişim fırsatı sunuyor. Banka, Türkiye ve Avrupa’nın kapsamlı dönüşüm projelerinden biri olan Dönüşümde Gelecek Var projesiyle önemli bir adım atmış durumda.

Akbank’ın Genel Müdürlük binasındaki renovasyon süreci çerçevesinde, İskenderun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde kurulan ileri dönüşüm atölyesinde ofis mobilyaları okul eşyalarına dönüştürülüyor. Proje kapsamında, 6 Şubat depremlerinden etkilenen 452 okula ulaştırılan 9 bin 317 okul mobilyasıyla 190 bini aşkın öğrenci yenilenmiş sınıflarda eğitim alıyor. Ayrıca, proje sayesinde meslek lisesi öğrencileri ileri dönüşüm tekniklerini öğrenirken mesleki deneyim kazanıyor. Projenin tamamlanmasıyla 18 binden fazla mobilya üretilmesi ve 1311 okulda yaklaşık 400 bin öğrenciye ulaşılması hedefleniyor.

Akbank’ın amacı, ileri dönüşüm bilincini yaygınlaştırmak ve projenin etki alanını genişletmek. Bu kapsamda, Hatay’daki Bekbele Fatih İlkokulu’nda ileri dönüşüm atölyesi kuruldu. Çocuklar burada ileri dönüşümü öğrenirken yaratıcılıklarını geliştirebiliyorlar.

Projenin çevresel faydaları da göz ardı edilmiyor. İleri dönüştürülen mobilyalar sayesinde 406 ton karbon salımı engellenirken, 6 milyon litre su tasarrufu sağlandı. Bu proje, döngüsel ekonomi yaklaşımının başarılı bir örneğini ortaya koyuyor.

Akbank Marka ve İletişim Başkanı Beril Alakoç, projenin bütüncül ve insan odaklı bir bakış açısıyla devam ettiğini belirtti. Alakoç, gençlere yeni beceriler kazandırıldığını ve çocuklara sürdürülebilirlik pratiğiyle deneyim sunulduğunu vurgulayarak, “Sadece yeniden üretmiyor, aynı zamanda birlikte üretme ve geleceği birlikte kurma deneyimini paylaşıyoruz. Bu yaklaşımla çocuklarımıza, gençlerimize ve tüm topluma değer katmaya devam edeceğiz.” dedi.

Hesap Aç, 1.000 TL Kazan. BYBIT TR’ye Şimdi Üye Ol. Reklamdır
Kaynak: AA / Enes Ege – Ekonomi

Related Posts

LGS’de baraj puanı var mı? 2025 LGS baraj puanı bilgileri

LGS’de baraj puanı var mı sorusu pek çok adayın araştırdığı konu olmaya devam ediyor. LGS sonuçları, 11 Temmuz tarihinde erişime açıldı. Bununla birlikte öğrenciler LGS tercihlerinde kullanacağı puanı da görmüş oldu. Peki, LGS’de baraj puanı var mı? İşte, 2025 LGS baraj puanı bilgileri

Akademi Giriş Sınavı pazar günü yapılacak

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı Akademi Giriş Sınavı (MEB-AGS) ve Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi’nin (ÖABT) 13 Temmuz Pazar günü yapılacağını duyurdu.

Yapay zeka destekli gezi rehberine Portekiz’den ödül

Yıldız Teknik Üniversitesi (YTÜ) Bilgisayar Mühendisliği öğrencisi Yusuf Yılmaz, yurt dışında yaşadığı sorunlardan yola çıkarak hazırladığı yapay zeka destekli gezi rehberi uygulamasıyla Portekiz’de katıldığı uluslararası yarışmada birincilik ödülü kazandı.

Şeytan Marka Giyer 2 filminin çekimleri başladı

Şeytan Marka Giyer 2 filminin çekimleri başladı

YKS sonuçları ne zaman açıklanacak? 2025 YKS sonuç açıklama tarihi bilgileri

YKS sonuçları ne zaman açıklanacak? sorusu 22 Haziran’da tamamlanan TYT AYT YDT sınavı sonrası üniversite adaylarının gündeminde yer buluyor. YKS’nin sona ermesinin ardından sonuç heyecanı başlayacak. Peki, YKS sonuçları ne zaman açıklanacak? İşte 2025 YKS (TYT – AYT – YDT) sonuç tarihi bilgileri…

Butlan nedir, ne demek? CHP Kurultayı için konuşulan mutlak butlan nedir?

Mutlak butlan ifadesi, CHP Kurultayı çerçevesinde sıkça konuşulan ifadeler arasında yer alıyor. Butlan (geçersizlik veya hükümsüzlük), bir hukuki işlemin, kuruluşundaki temel eksiklikler veya bozukluklar nedeniyle geçersiz sayılması durumunu ifade ediyor. Hukuki bir yaptırım olan butlan, mutlak butlan ile nisbi butlan olmak üzere ikiye ayrılıyor. Peki, Butlan nedir, ne demek? CHP Kurultayı için konuşulan mutlak butlan nedir? İşte, o ayrıntılar