Amasya’dan sezonun ilk mersin balığı sağımı ve havyar üretimi

Amasya Valisi, Yedikır Su Ürünleri Üretim ve Araştırma İstasyonu’nu Ziyaret Etti

Amasya Valisi Önder Bakan, Yedikır Su Ürünleri Üretim ve Araştırma İstasyonu’nu ziyaret ederek, tesis hakkında detaylı bilgi aldı. İl Tarım ve Orman Müdürü Gürol Çetin eşliğinde gerçekleşen ziyarette sağım ve havyar üretimi çalışmalarını yakından inceledi.

Vali Bakan, Tarım ve Orman Bakanlığının çalışmalarına destek vermekten memnuniyet duyduklarını belirterek gazetecilere açıklamalarda bulundu. Özellikle sağım sezonunun açıldığının altını çizen Bakan, “Mersin balıklarımızın sağımını yaptık ve havyarlarını elde ettik. Teknik ekip burada döllenmeleri gerçekleştiriyor ve yavrular için hazırlık yapıyor. Bu yavruları doğaya bırakmak için denizin tatlı su ile birleştiği noktalara salacağız. Mersin balıkları dünya genelinde nadir bulunan, uzun ömürlü ve 1,5-2 ton ağırlığa kadar ulaşabilen balıklardır. Bakanlığımızın doğal yaşamı destekleyen bu çalışmalarına, Amasya olarak önemli katkılar sağlıyoruz.” şeklinde konuştu.

Vali Bakan, bakanlığın 100 binlik hedefini aşmayı hedeflediklerini ve bu balıkları denizlere geri bırakacaklarını dile getirerek, “Ümidimiz, bu canlıların doğal yaşamlarını sürdürmeleri adına bereketli bir yıl olacak.” dedi.

İl Tarım ve Orman Müdürü Gürol Çetin ise üniversitelerle iş birliği yaparak uzman akademisyenlerle çalışmalar yürüttüklerini ifade ederek, “2021 yılından bu yana kesintisiz olarak mersin balığı yavruları üretiyoruz. Bu yavruları denizlerle buluşma noktalarına bırakarak nesillerinin devamını sağlıyoruz. Mersin balığı, nesli tükenmekte olan ve avlanması yasak bir türdür. Tesisimizde huso huso ve sivri burun gibi türlerin üretilmesine devam ediyoruz.” şeklinde konuştu.

Ziyarete Kaymakam Şafak Gürçam, Belediye Başkanı Rifat Uzun, akademisyenler ve kurum müdürleri de katıldılar.

Related Posts

TOBB Başkanı: Büyüme hikayemizi tüm dünyaya gösterebilmeliyiz

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, “Turizmde dünyada gelen turist sayısı bakımından ilk 5 destinasyonu arasına girmekteyiz. Gelir itibarıyla yedinci sıradayız, bunları geliştirmek ve büyütmek bizlerin elinde. Rekabet gücümüzü artıracak yapısal reformlara devam etmeli, büyüme hikayemizi tüm dünyaya gösterebilmeliyiz” dedi.

Talep patlaması yaşandı, yetişemiyorlar: 24 yeni fabrika açılacak

Yapay zeka sektöründe hızla artan çip talebine yanıt vermek isteyen TSMC adlı şirket, dünya genelinde 24 yeni fabrika kurmaya hazırlanıyor.

S&P Türkiye’nin kredi notunu açıkladı…

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu S&P, Türkiye’nin uzun vadeli kredi notunu “BB-” olarak teyit etti.

Tarife savaşında kâr-zarar hesabı

ABD ile süregelen ticaret savaşının belirli sektörlerde ağır ekonomik sonuçlara yol açması, Çin’i bazı gümrük vergilerini gözden geçirmeye itti.

Almanya’da firmaların ihracat beklentisi son 5 yılın en düşük seviyesine indi

Almanya’da şirketlerin ihracat beklentisi ABD Başkanı Donald Trump’ın ithalata getirdiği yüksek gümrük vergilerinin etkisiyle nisanda son 5 yılın en düşük seviyesine indi.

1.5 trilyon nerede?

Deprem için çıkarılan ÖİV ile bugüne kadar 1 trilyon 535 milyar lira toplandı. Ancak bu para deprem dışında lüks makam araçları da dahil her şeye harcandı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir