Uluslararası Sağlık Turizmi Yönetmeliği Resmi Gazete’de yayımlandı

Sağlık turizminde hizmet kalitesinin artırılması ve denetim mekanizmalarının güçlendirilmesi amacıyla yeni bir yönetmelik yürürlüğe girdi ve sektörde yeni bir dönem başladı.

HEALTHTÜRKİYE PORTALI İLE ENTEGRE SİSTEM

Yeni düzenleme ile sağlık turizmi faaliyetlerinde bulunacak tesisler ve aracı kuruluşlar, USHAŞ tarafından işletilen HealthTürkiye portalı ile entegre bir şekilde çalışacaklar. Tüm sağlık turizmi hizmetleri bu platform aracılığıyla kolaylıkla takip edilebilecek ve hastalar aldıkları hizmetleri portal üzerinden görebilecekler.

CERRAHİ İŞLEMLERE SİGORTA ZORUNLULUĞU

Sağlık turizmi kapsamında ameliyatlar için komplikasyon sigortası yaptırılması zorunlu hale getirildi. Ayrıca, sağlık tesisleri ve aracı kuruluşlardan hizmet alan her sağlık turisti için sorumlu personel atanacak ve hizmet süreci titizlikle takip edilecek.

YETKİ BELGESİ VE AKREDİTASYON ŞARTI

Yönetmelik gereği, sağlık tesisleri uluslararası geçerliliğe sahip akreditasyon ve sertifikalara sahip olacaklar. Uluslararası Sağlık Turizmi Yetki Belgesi, HealthTürkiye Performans Kriterleri’ne bağlı olarak geçerliliğini sürdürecek ve devredilemeyecek.

UZAKTAN SAĞLIK HİZMETİ RESMİ PORTALDAN DUYURULACAK

Sağlık tesisleri uzaktan sağlık hizmeti sunabilecek ve bu hizmetler HealthTürkiye portalı üzerinden duyurulacak. Aracı kuruluşlara yetki belgesi verilmesi ve sundukları hizmetlerin takibi USHAŞ tarafından gerçekleştirilecek.

DEĞERLENDİRME VE DİL ŞARTI

Her sağlık tesisi ve aracı kuruluş, hasta şikayet oranları ve memnuniyet anketleri doğrultusunda düzenli olarak değerlendirilecek. Ayrıca, sağlık turizmi birimlerinde çalışan personelin en az birinin yabancı dil bilgisine sahip olması ve bunu belgelemesi gerekecek.

ARACI KURULUŞLARA 7/24 ÇAĞRI HİZMETİ ZORUNLULUĞU

Aracı kuruluşlar, en az iki yabancı dilde ve 7 gün 24 saat hizmet verecek şekilde çağrı hizmeti sunmak zorunda olacaklar.

UYUM SÜRECİ

Yönetmelik kapsamında sağlık tesisleri ve aracı kuruluşlar, düzenlemelere altı ay içinde uyum sağlayacaklar. Komplikasyon sigortası 2025 yılı sonuna kadar, akreditasyon ve sertifikasyon ise 2026 yılı sonuna kadar sağlanacak.

Related Posts

Bakan Kurum, depremde İstanbul’da en çok ihbar yapılan ilçeleri açıkladı

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, İstanbul’da 23 Nisan’da meydana gelen 6,2 büyüklüğündeki depremden sonra 6 bin 539 bina hasarı ihbarı aldıklarını, bu binalardan bin 473 binanın hasarsız, 101 binanın ise az hasarlı olarak tespit edildiğini söyledi. Kurum, İstanbul’da en çok ihbarın ise Bahçelievler’den yapıldığını açıkladı.

Pentagon’da Signal tartışması: Özel internet ağı bağlattılar!

Amerikan basını, ABD Savunma Bakanı Pete Hegseth’in haberleşme uygulaması Signal’i kullanmak için Savunma Bakanlığı’na özel internet bağlattığını yazdı.

Fatih’te depremde hasar alan 3 bina boşaltıldı

Silivri merkezli 6,2 büyüklüğündeki depremde Fatih’te hasar alan 3 bina, belediye ekipleri tarafından mühürlenerek boşaltıldı.

6 Şubat depremleri: İsias Oteli davası 16 Temmuz’a ertelendi

6 Şubat depremlerinde yıkılan Adıyaman’daki Grand İsias Otel’e ilişkin kamu görevlileri davası 16 Temmuz’a ertelendi. Otelde 72 kişi hayatını kaybetmişti.

Deprem riski bitti mi, tehlike var mı? Prof. Dr. Okan Tüysüz’den açıklama

İstanbul dün öğle saatlerinde 6,2 büyüklüğünde depremle sarsıldı. Peki deprem riski bitti mi? Jeolog Prof. Dr. Okan Tüysüz, bu depremin düşük ivmeli bir deprem olduğunu belirterek kırılan fayın üzerinde stresin boşaldığını söyledi.

Gazze savaştan önce nasıl bir yerdi?

İsrail’in bitmek bilmeyen saldırıları sonucunda Gazze’de şimdiye kadar 51 binden fazla kişi hayatını kaybetti. Yaklaşık 2 buçuk milyon nüfusun neredeyse tamamı evlerinden oldu. Ancak Gazze’de yıkılan sadece evler de olmadı. Tarihi yapıların da neredeyse tamamı enkaza döndü. Peki savaş öncesinde Gazze nasıl bir yerdi?

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir