Yapay Kalp Destek Cihazıyla Yaşayan Zeynep Altun, Kalp Nakliyle Yeni Bir Hayata Başladı

İzmir’de Yapay Kalp Destek Cihazı Kullanan Zeynep Altun, Kalp Nakliyle Yeni Bir Hayata Başladı

21 yaşındaki Zeynep Altun, 13 yıl boyunca İzmir’de yapay kalp destek cihazıyla yaşadıktan sonra sonunda kalp nakli sayesinde yeni bir hayata başladı. Artvin’in Şavşat ilçesinde dünyaya gelen Altun’a 7 yaşındayken kalp yetmezliği teşhisi konuldu ve 2012 yılında Ege Üniversitesi (EÜ) Çocuk Hastanesi’nde yapay kalp destek cihazı takıldı.

Uzun süre organ nakli listesinde olan Altun, yeni kalbine kavuşma umudunu resimlerle ifade etti. En sonunda, 3 Nisan’da hastanede tedavi gördüğü odasında uygun kalbin bulunduğunu öğrendi ve 8 saatlik bir nakil ameliyatı geçirdi.

Ameliyat sonrasında sağlığına kavuşan Altun, ailesiyle beraber yeni kalbiyle 21. yaş gününü kutladı. EÜ Tıp Fakültesi Kalp Damar Cerrahisi Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Mustafa Özbaran liderliğindeki ekip, genç kıza başarılı bir kalp nakli gerçekleştirdi.

Zeynep Altun, uzun yıllar boyunca yapay kalp destek cihazının zorluklarını yaşadığını ancak umutsuzluğa asla kapılmadığını belirtti. Yeni kalbine alışmaya çalışırken daha özgür bir yaşam sürmeyi dört gözle beklediğini ifade etti.

Altun, kalp nakli bekleyen diğer hastalara umut olmayı ve organ bağışı yapmayı ciddi şekilde teşvik etti. EÜ Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak da ekibini başarılı operasyonlarından dolayı tebrik ederek, Zeynep Altun’un artık yeni kalbiyle sağlıklı bir hayata devam edeceğini vurguladı.

Hesap Aç, 1.000 TL Kazan. BYBIT TR’ye Şimdi Üye Ol. Reklamdır
Kaynak: AA / Tezcan Ekizler – Sağlık

Related Posts

Demansa neden olan 15 farklı yaşam tarzı belirlendi

İngiltere’de yapılan bir araştırmada, erken yaşlarda demansa neden olan 15 farklı yaşam tarzı belirlendi.

Kusma, kanama ve karın şişliğiniz varsa dikkat!

Genel Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. Alper Sözütek, dünyada 3’üncü sıklıkta görülen kolorektal kanser vakalarının bölgede 20’li yaşlara kadar indiğine dikkati çekip, “Tuvalet alışkanlığında değişiklik, bulantı, kusma, kanama, karın şişliği gibi durumlar bir anda beliriyorsa ve özellikle 40 yaş üzerindeyseniz; kolorektal kanser ön tanısına sahipsiniz diyebilirim” dedi.

‘Aile Sağlığı Merkezleri depreme hazır mı?’

Aile Sağlığı Merkezlerinin (ASM) depreme dayanıklılığına ilişkin açıklama yapan Birlik ve Dayanışma Sendikası Genel Başkanı Dr. Derya Mengücük, “ASM’leri merkeze alan hiçbir ciddi yeniden yapılandırma çalışması yapılmadı. Bu ihmalin faturası çok ağır olabilir” dedi.

Seyahatte karşılaşabileceğiniz ölümcül risk: Belirtilere dikkat!

Dünya genelinde milyonlarca insanı etkileyen sıtma, özellikle tropikal bölgelerde yeniden yükselişte. Tropikal bölgelerden gelen vakalarda endişe verici bir artış yaşandığını vurgulayan Prof. Dr. Bahadır Ceylan, yüksek ateşle başlayan hastalığın tedavi edilmezse çoklu organ yetmezliği ve ölümle sonuçlanabileceğine dikkat çekti.

Bu belirtiyi hafife almayın! 3 haftayı geçtiyse aman dikkat

Doç. Dr. Hatice Bengü Çobanoğlu, gırtlak kanserlerinin ilk belirtisinin yalnızca ses kısıklığı olabileceğini vurguladı. Doç. Dr. Çobanoğlu, 3 haftadan uzun süren ses kısıklıklarında mutlaka hastaneye başvurulması gerektiğini belirtti.

Yeni zayıflatıcı ilaçlara dikkat! Bilinçsiz kullanımı tedaviye dirençli obeziteye yol açabiliyor!

Obezitenin günümüz ve geleceğin sağlık gündeminin ilk sıralarında yer alan bir durum olacağına dikkat çeken Diyabet Araştırma ve Uygulama Merkezi (DİYAM) Koordinatörü Prof. Dr. M. Temel Yılmaz, obezitenin önlenmesi kadar tedavisine de önem verilmesi gerektiğine dikkat çekti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir