Cevdet Yılmaz: Ülkemiz siyasi istikrar ve güven içinde yoluna devam edecek

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, DSİ Genel Müdürlüğündeki toplantının ardından “Her alanda olduğu gibi tarım alanındaki belirsizlikleri azaltmamız, öngörülebilirliği artırmamız gerekiyor” diyerek, siyaset ortamındaki istikrara vurgu yaptı.

Yılmaz’ın değerlendirmesi şöyle:

Her alanda olduğu gibi tarım alanındaki belirsizlikleri azaltmamız, öngörülebilirliği artırmamız gerekiyor. Ekonominin temeli öngörülebilirliğe dayanıyor. Siyasi belirsizlikler Mayıs ayındaki seçimlerle ortadan kalktı. Ülkemiz siyasi istikrar ve güven içinde yoluna devam edecek. Bize düşen OVP ve diğer dökümanlarla teknik anlamdaki belirsizlikleri ortadan kaldırmak.

Tarım sektörünün stratejik konu olduğu, milli güvenliği ilgilendirdiği, bu niteliğinin belirgin hale geldiğini belirtiyoruz. Koronavirüs gibi, küresel düzeyde yaşanan iklim değişikliği, jeopolitik gelişmeler, Ukrayna-Rusya savaşı gibi çatışmalar, gıda alanının ne kadar kıymetli olduğunu gösterdi. Tarım hiçbir zaman modası geçmeyecek bir sektördür. Geldiğimiz noktada tarımın en kritik alanlardan biri olduğu, tarihte de sanayiden önce tarım devrimi yapıldığını görmemiz gerekiyor. Tarımdaki gelişmeler makro istikrar açısından son derece önemli. Gıda milliyetçiliğinin koronavirüs döneminde hangi boyutlara ulaştığını gördük. Parası olan ülkeler gıdaya yönelik sıkıntı yaşadılar.

AYRINTILAR GELİYOR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bakırköy escort